Familie- og arveret

Med vores forankring som byens lokale advokat i Hørning, arbejder vi for at være det foretrukne advokatfirma i og omkring Århus, men vi servicerer også kunder i region Midtjylland. Vi yderen høj professionel og ikke mindst personlig rådgivning, når det kommer til vores kunders private familieforhold.

Hvordan bliver man skilt

Det gør I ved Statsforvaltningen. Vi bistår med at håndtere og besvare, den usikkerhed der naturligt opstår, hvis I som par går fra hinanden, uanset om I er gift. Ved samlivsophør og en eventuel skilsmisse er der en række spørgsmål vedrørende bl.a. deling af fællesbolig og andre aktiver, samt den eventuelle gæld, der er tilknyttet aktiverne. Vi har stor indsigt i, hvordan vi sikrer, at I som par får fordelt alt korrekt og fair, samtidig med at vi rådgiver om, hvordan de praktiske udfordringer håndteres.

Hvorfor oprette testamente

Når vi rådgiver familier, så rådgiver vi ofte om, hvorfor og hvordan I kan og bør oprette et testamente. Vi har stor erfaring med udarbejdelse af testamenter, uanset om ønsket er at tilgodese hinanden og arve mest muligt, eller om ønsket er at tage højde for deling af jeres arv i tilfælde af ”dine og mine børn”.

Der kan være mange grunde til at udarbejde et testamente, herunder eksempelvis også at en eller flere arvinger skal arve mindst muligt, og vi sørger for en helhedsorienteret rådgivning, således at samtlige konsekvenser vurderes og tages i betragtning, inden testamentet udarbejdes.

Hvem arver

Arveloven bestemmer, at arven som udgangspunkt deles mellem en eventuel ægtefælle og samtlige børn efter afdøde, men der er mange muligheder for at tilpasse ovenstående til den enkelte families konkrete situation, og vi ved præcis, hvad vi skal spørge om for at identificere det behov og de ønsker, I måtte have.

Vi tilbyder altid en fast pris på udarbejdelse af testamenter, ægtepagter, samejeoverenskomster og sørger naturligvis for, at vi tænker pensioner og forsikringer ind i vores rådgivning.

Kontakt Advokat Johnny Mæhlisen for yderligere information her.